(Majdnem) red velvet torta recept

  • (Majdnem) red velvet torta recept
  • (Majdnem) red velvet torta recept
  • (Majdnem) red velvet torta recept

(Majdnem) red velvet torta recept  (Majdnem) red velvet torta recept  (Majdnem) red velvet torta recept  

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
csipetnyi só
2 e.k. keserű kakaópor
12 dkg puha vaj
30 dkg cukor
2 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
2, 4 dl író
2 e.k. piros ételfesték
1 k.k ecet
1 k.k. szódabikarbóna

Krém:
1 doboz Philadelhia sajtkrém
3 dl habtejszín
3 cs. vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
12,5 dkg túró
porcukor
20 dkg marcipán
koktélcseresznye

Recept:

Ez egy amerikai eredetű ünnepi torta, a neve vörös bársonyt jelent.

A cukrászok felfigyeltek arra a jelenségre, hogy a kakaópor kémiai reakcióba lép az író savaival, mely élénk vöröses-barna árnyalatú tésztát eredményez.
Ezt erősítették némi ételfestékkel vagy egyéb természetes színezőkkel, így született meg a gasztronómiai különlegesség, mely fehér színű krémmel a legmutatósabb.

Én a krém receptjén variáltam. Az eredeti recept csak tejszínnel és mascarpone-vel készül.

A tésztához előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A lisztet, sütőport, kakaót és a sót egy tábla mérjük.

A vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, vaníliás cukorral-

A piros ételfestéket feloldjuk az íróban, majd hozzákeverjük a  vajas tojásos cukorhoz. Beletesszük a száraz hozzávalókat.

Egy kis tálba szórjuk a szódabikarbónát, ráöntjük az ecetet és hagyjuk buborékolni, majd hozzáadjuk a tésztához (ettől lesz szivacsos, levegős).

Kivajazunk-lisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, beletöltjük a tésztát és 30 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, háromfele vágjuk vízszintesen.

A krémsajtot és a túrót kikevertem. A tejszínt a habfixálóval keményre vertem, és összekevertem „túróékkal” :)

Porcukorral, vaníliás cukorral ízesítettem.

Ezzel a krémmel egyenként megkentem a lapokat, és a torta tetejét, oldalát. Mivel én egy állítható tortagyűrűvel dolgoztam,a  fele tészta szépen kifolyt. Sebaj, apróra morzsoltam, és beborítottam a  torta oldalát vele. Egy réteg marcipán is került a süti tetejére „non plus ultra”-nak.

A maradék krémmel rózsákat nyomtam a marcipánrétegre és koktélcseresznyével ízesítettem.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*