Hozzávalók:
2 őzgerincformára elég:
1,2 kg csirkemell
5 tojás
3 ek liszt
4 nagy ek tejföl
petrezselyem
só
bors
olaj
zsemlemorzsa
40-50 dkg bacon
Recept:
Igazi vasárnapi ebédre való, egy picit megúszós kajának aposztrofálnám.
Tényleg nincs vele túl sok munka, laktató, látványos, és a maradék időben el lehet készíteni egy remek desszertet, és egy levest is.
Ráadásul a csirkemell így egyáltalán nem tűnik száraznak. Két nagy őzgerincformányi lett ebből az adagból.
Először a csirkemelleket vágtam apró kis falatokra . Jól besóztam és megborsoztam őket. Ezután öt nagy tojást, három evőkanál lisztet, négy nagy evőkanál tejfölt , egy kis marék apróra vágott petrezselymet ( lehet többet is, és nekem sajnos nem a kedvencem) alaposan összekeverünk. Beleforgatjuk a csirkemellet.
A két őzgerincformát vékonyan kivajazzuk vagy kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük úgy baconnel, hogy a szalonna darabok kilógjanak a formából, ezeket fogjuk majd visszahajtani a töltelék tetejére.
A húsos masszát beleegyengetjük egy rétegben a két őzgerincformába, szórunk rá jó sok reszelt sajtot, majd jöhet a második adag húsréteg, újabb sajt, és a tetejére visszahajtogatva szalonna.
200 °-os sütőben alufólia alatt bő másfél órán át napozzon a sütőben, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a szalonnát.
Ha ezzel megvagyunk, kivesszük, és várjuk hogy kicsit kihűljön, majd a formából egy tepsire kiborítva ismét visszatesszük a sütőbe, hogy szalonna másik fele is szép pirosra süljön.
Felszeletelve szezámmagos sült cékla és répa keverékével, illetve sült krumplival kínáltam.
A napfényen kívűl minden fel lett sorolva ami puffaszt. Tudttam én hogy az emberi faj napfénnyel táplálkozik -.-
Engem meg az puffaszt, ha egy buta hozzászólás érkezik egy nem létező e-mail címről… de az nagyon