Hozzávalók:
7,5 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 ek méz
fél kk fahéj
csipet só
7,5 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 ek méz
fél kk fahéj
csipet só
Úgy éreztem, ideje valami egészségesebb édességet is gyártanom, így vettem egy zacskó zabpelyhet, és kerestem egy szimpatikus receptet. Stahl Judit nyert a maga mézes verziójával. Ez egy puha, finom édes kis keksz. Természetesen jó cukor helyett barnacukrot használni.
A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A mézet összeolvasztottam a vajjal, majd összekevertem az összes hozzávalót. Sűrű tésztát kell kapnunk, amiben meggáll a fakanál.
Sütőpapíros tepsire diónyi golyókat gyúrok, és 12-15 perc alatt szép barnásra sütöm őket.
Ne melegen szedjük le a papírról, várjuk meg, míg kissé hűl, mert akkor kezd szilárdulni.
A sütik információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.
A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütik kezelésére vonatkozó beállításokat a bal oldali menüben lehet áttekinteni és módosítani.
Kérjük, engedélyezze az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütik beállítását, ezt a beállítást el is tudjuk menteni.
Ha nem engedélyezi az oldal működéséhez szükséges sütit, akkor sajnos nem menthető el a beállítás és a weboldal ismételt látogatásakor újra nyilatkozni kell a süti elfogadásáról.
Az oldal használja a Google Analytics eszközét. Az oldal személyes információkat nem gyűjt, többek között a látogatói számot és a népszerű oldalakat határozza meg a felhasználó élmény növelésére.
Ha a süti engedélyezve van, az segíti a minél érdekesebb tartalmak kialakítását weboldalon.
Kérjük, engedélyezze az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütik beállítását, ezt a beállítást el is tudjuk menteni.
További információ Cookie szabályzat
Koszonom a receptet.
Elkeszitettem a kekszet, de nekem ez a cukormennyiseg tul sok, annyira edes lett a 15 dkg cukorral es ket evokanal mezzel, hogy alig birtam megenni.
100 g vagy annal kevesebb cukorral is biztos finom, legkozelebb mar ugy keszitem.