Hozzávalók:
7,5 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 ek méz
fél kk fahéj
csipet só
Recept:
Úgy éreztem, ideje valami egészségesebb édességet is gyártanom, így vettem egy zacskó zabpelyhet, és kerestem egy szimpatikus receptet. Stahl Judit nyert a maga mézes verziójával. Ez egy puha, finom édes kis keksz. Természetesen jó cukor helyett barnacukrot használni.
A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A mézet összeolvasztottam a vajjal, majd összekevertem az összes hozzávalót. Sűrű tésztát kell kapnunk, amiben meggáll a fakanál.
Sütőpapíros tepsire diónyi golyókat gyúrok, és 12-15 perc alatt szép barnásra sütöm őket.
Ne melegen szedjük le a papírról, várjuk meg, míg kissé hűl, mert akkor kezd szilárdulni.
Koszonom a receptet.
Elkeszitettem a kekszet, de nekem ez a cukormennyiseg tul sok, annyira edes lett a 15 dkg cukorral es ket evokanal mezzel, hogy alig birtam megenni.
100 g vagy annal kevesebb cukorral is biztos finom, legkozelebb mar ugy keszitem.