Zabpelyhes keksz recept

  • Zabpelyhes keksz recept
  • Zabpelyhes keksz recept
  • Zabpelyhes keksz recept

Zabpelyhes keksz recept  Zabpelyhes keksz recept  Zabpelyhes keksz recept  

Hozzávalók:

7,5 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 ek méz
fél kk fahéj
csipet só

Recept:

Úgy éreztem, ideje valami egészségesebb édességet is gyártanom, így vettem egy zacskó zabpelyhet, és kerestem egy szimpatikus receptet. Stahl Judit nyert a maga mézes verziójával. Ez egy puha, finom édes kis keksz. Természetesen jó cukor helyett barnacukrot használni.

A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A mézet összeolvasztottam a vajjal, majd összekevertem az összes hozzávalót. Sűrű tésztát kell kapnunk, amiben meggáll a fakanál.

Sütőpapíros tepsire diónyi golyókat gyúrok, és 12-15 perc alatt szép barnásra sütöm őket.

Ne melegen szedjük le a papírról, várjuk meg, míg kissé hűl, mert akkor kezd szilárdulni.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

1 hozzászólás: “Zabpelyhes keksz

  1. Koszonom a receptet.
    Elkeszitettem a kekszet, de nekem ez a cukormennyiseg tul sok, annyira edes lett a 15 dkg cukorral es ket evokanal mezzel, hogy alig birtam megenni.
    100 g vagy annal kevesebb cukorral is biztos finom, legkozelebb mar ugy keszitem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*