Hozzávalók:
Tészta:
6 tojássárgája
12 evőkanál cukor
12 dkg olaj
12 dkg tej
16 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
csipet só
krém:
6 tojásfehérje
50 dkg túró
3 evőkanál búzadara
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja,
2 vaníliás cukor
csipet só
Recept:
Illeskrisznél találtam ezt a receptet, a szép képek alapján nagyon megkívántam, és nem is csalódtam!
Isteni, pillekönnyű süti, és egyszerű elkészíteni is!
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet és jól elkeverjük. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a tésztát. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit és a tészta felét simítsuk bele. 10 perc alatt süssük elő ezt az alapot.
A töltelékhez a túrót keverjük ki a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a citromhéjat és a búzadarát.
A tojások fehérjét, csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük tovább a cukor másik felével. Végül keverjük óvatosan a túróhoz.
A kész tölteléket simítsuk az elősütött tésztára, majd erre kerüljön a tészta másik fele.
150-160 C-on sütjük addig, míg a teteje is szépen megpirul.
Én még nem probáltam ki de biztoo finom és jó ez már benne van a receptes könnyvembe