Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 liter paradicsomlé
só
cukor
fél fej vöröshagyma
egy marék betűtészta
kis darab zeller
Recept:
A klasszikus menzás paradicsomleves betűtésztával. Ki ne emlékezne….
- Ehhez az olajon megfuttatjuk a lisztet. vigyázzunk, ne barnuljon meg, világos rántást készítsünk.
- Engedjük fel a paradicsomlével, ízesítsük sóval, cukorral, tegyük bele a megpucolt fél vöröshagymát (nem kell felvágni) és a megmosott, meghámozott zellert.
- Főzzük kb 15-20 percig, majd dobjuk be le a betűtésztát és annak puhulásáig kis lángon forraljuk a levest.
- A hagymát és zellert vegyük ki, ha szükséges, kevés vízzel engedjük fel.
Jó étvágyat!
Nagyon fincsi lett. Egyszerű, régi ízeket idéző, nagyon finom paradicsomleves lett belőle:)
Örülök, hogy ízlett! Egészséged(/tek)re!
Tisztelt Gasztromankó!
Kérem segítsenek információval, hogy Szegeden
hol lehet betűtésztát vásárolni.
Tisztelettel: Bata Szilveszter
Sparba Coopba vagy CBA-ba Tesco üzletben kapható Gyermelyi betütészta.
Köszönjük az információt!
Most fogom elkésziteni már rég nem csináltam.Mindég szerettem a menzas formáját.
Sok sikert hozzá!
Ennél jobb paradicsomleves a világon nincs!!! Hálás köszönet a receptért!
Nagyon sokszor elkészítettem már, amióta rátaláltam :)
Szuper, örülök!!! További jó sütést-főzést kívánok!
Mindig ezt az ízt kerestem!!! Sajnos hamar meghalt anyukám így nem tudta megtanítani…sok receptet kipróbáltam, de nem találtam azt az ízt…Most megtaláltam!!!! Köszönöm szépen!!! Ajánlom mindenkinek!!! Már a kislányomnak írt recepte könyvbe is beleírtam!!!
Aranyos vagy!
Kb mennyi cukrot tesztek bele?
Ez ízlés kérdése. Rám ne hallgass, mert összeragad a szád :)
Kóstolgatni kell.
Én is hasonlóan készitem.Nekem házi parilém van. Fele, fele arányban szoktam késziten.Azaz fele viz és a másik fele a parilé.Majd elsőnek megfőzöm az anyagokat, füszerrel együtt vizbe és mikor már puha, akkor öntöm hozzá a parilét.Azzal kb. 5 percig főzöm, majd mehet bele a betütészta.
Legjobb paradicsomleves recept. Imádják a gyerekeim is!
Milyen paradicsomlével szoktátok készíteni?