Pehelykönnyű túrós kevert recept

  • Pehelykönnyű túrós kevert recept
  • Pehelykönnyű túrós kevert recept

Pehelykönnyű túrós kevert recept  Pehelykönnyű túrós kevert recept  

Hozzávalók:

50 dkg túró
45 dkg dobozos tejföl
10 dkg puha vaj
6 tojás
2 dl liszt
1,5 dl cukor
1 csomag sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Recept:

Mindig csodálkozom – és bevallom, rosszallom -, ha valaki sosem süt a családjának, gyerekeinek. Ezen emberek két tábora általában a lustákból és a kishitűekből áll.

Ez utóbbi csoport részére javaslom ezt a „dobjuk össze” sütit, amit biztos, hogy nem lehet elrontani. Isteni, könnyű, zaftos, túrós!

Még habverő sem kell hozzá.

Sütőpapírral béleljünk ki egy 20×30 cm-es tepsit és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A hozzávalókat keverjük össze.

Először a „nedves anyagokat„, majd ebbe a szárazak kerüljenek. Ezután már csak a tepsibe öntjük, és mehet is be a sütőbe.

Akkor jó, ha nagyon enyhén barnás a teteje, és a beleszúrt villára már nem ragad tészta.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

4 hozzászólás: “Pehelykönnyű túrós kevert

  1. Zsófikám, ez a sütemény mennyei! Habkönnyű, lágy /az enyém kissé krémes/ Isteni! Ideje sem volt kihűlni, a fiúk máris felfalták ! Én egy picit „turbóztam ” rajta, friss málnát szórtam bele. Még még még még sok ilyet! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*