Hozzávalók:
7,5 dl tej
12 dkg dara
3 tojás
8-10 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
3 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
Recept:
A rizskoch után gondoltam, megpróbálkozom a grízfelfújttal is. Nagyon finom desszert, és önálló fogásként is megállja a helyét egy kiadós levest követően.
Főzzünk egy sűrű tejbegrízt. Ehhez egy lábasba öntsük bele a darát, majd kevés tejjel keverjük csomómentesre, végül öntsük hozzá folyamatosan a többi tejet is. Gyújtsuk meg alatta a gázt és kislángon, folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen, főzzük sűrűre, közben hozzáadva a vaníliás cukrot és a cukrot, kóstolgatva, ízlés szerint (én édesen szeretem).
Ha kész kis hűlés után adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját, majd a vajat, reszeljük bele a narancs héját.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a grízbe.
Egy kb. 33×24 cm-es sütőedényt kenjünk ki vajjal, hintsük meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a masszát és közepes lángon kb. 20-25 percig süssük. Akkor jó, mikor piros a teteje és elkezd repedezni, az oldala pedig elválik a tepsitől.
Lekvárral tálaljuk.