Tökös sütemény recept

  • Tökös sütemény recept
  • Tökös sütemény recept
  • Tökös sütemény recept

Tökös sütemény recept  Tökös sütemény recept  Tökös sütemény recept  

Hozzávalók:

50 dkg sült sütőtök
23 dkg vaj olvasztva
egy teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
1,8 dl forróvíz
25 dkg liszt
30 dkg cukor
2 teáskanál só
1,25 dl kefir
2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
1 zacskó vaníliás cukor

krém:
50 dkg krémsajt
porcukor ízlés szerint
egy zacskó Kotányi orangina vagy egy narancs kezeletlen héja reszelve

Recept:

Egyszerű, de annál finomabb, szaftos kis sütemény. Így október dereka táján hemzsegünk a sütőtökökben.

Ez az aranysárga finomság dúskál a hasznos anyagokban: Magas karotintartalmának köszönhetően javítja a látást, antioxidánsai védenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. A-, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban gazdag, magas rosttartalma pedig segíti az emésztést.

A pinteresten szörfölgetve jobbnál jobb ötletek és receptek sorakoztak, ezt is ott leltem.

A tetejére marcipánból Réka készített kis tököket, nagyon feldobták.

A sütőt 175 °-ra előmelegítettük.

Sütőpapírral béleltünk egy 30×40 cm-es tepsit.

Az összes hozzávalót egy nagy edényben robotgéppel simára kevertük, majd beleöntöttük a tepsibe.

Körülbelül fél óra alatt meg is sült. Tűpróbával ellenőrizhetjük az elkészültét.

Amikor kihűlt, a tetejére elkészítettük a krémet. Ehhez a krémsajtot kikevertük porcukorral, és a narancsos ízesítővel, majd a sütemény tetejére simítottuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*