Hozzávalók:
50 dkg sült sütőtök
23 dkg vaj olvasztva
egy teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
1,8 dl forróvíz
25 dkg liszt
30 dkg cukor
2 teáskanál só
1,25 dl kefir
2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
krém:
50 dkg krémsajt
porcukor ízlés szerint
egy zacskó Kotányi orangina vagy egy narancs kezeletlen héja reszelve
Recept:
Egyszerű, de annál finomabb, szaftos kis sütemény. Így október dereka táján hemzsegünk a sütőtökökben.
Ez az aranysárga finomság dúskál a hasznos anyagokban: Magas karotintartalmának köszönhetően javítja a látást, antioxidánsai védenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. A-, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban gazdag, magas rosttartalma pedig segíti az emésztést.
A pinteresten szörfölgetve jobbnál jobb ötletek és receptek sorakoztak, ezt is ott leltem.
A tetejére marcipánból Réka készített kis tököket, nagyon feldobták.
A sütőt 175 °-ra előmelegítettük.
Sütőpapírral béleltünk egy 30×40 cm-es tepsit.
Az összes hozzávalót egy nagy edényben robotgéppel simára kevertük, majd beleöntöttük a tepsibe.
Körülbelül fél óra alatt meg is sült. Tűpróbával ellenőrizhetjük az elkészültét.
Amikor kihűlt, a tetejére elkészítettük a krémet. Ehhez a krémsajtot kikevertük porcukorral, és a narancsos ízesítővel, majd a sütemény tetejére simítottuk.