Hozzávalók:
30 dkg cukor
2 dl étolaj
4 tojás
28 dkg liszt
10 dkg durvára vágott dió
1 zacskó sütőpor
fél kávéskanál őrölt fahéj
40 dkg reszelt sárgarépa
csipet só
3-4 evőkanál narancslé
A mázhoz:
15 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál víz
Recept:
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A répákat meghámozzuk, lereszeljük.
A cukrot az olajjal elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat. Elegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd belekeverünk minden további összetevőt.
A kész masszát az előkészített formába öntjük, és a sütőben kb egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
A kihűlt tésztára öntsük rá a mázat, amihez 15 dkg por cukrot alaposan elkeverünk 3 evőkanál citromlével, és 1-2 evőkanál vízzel.
Szia, szeretnem megkerdezni mielott elkeszitem, hogy a sutoben nem kb fel orat kell sutni? Valoban masfel ora ??? Mindenesetre majd tuprobazok 25 perc utan. Azert koszi a receptet, nagyon jol nez ki es nem tunik bonyolultnak.
Szia Anisa, Igazad van 1 óra elég lesz neki 170°C -on.
Szia, elkèszítettem a répatortàt bocsi de kicsit vàltoztattam rajta ( nem vagyok màr mai csibe, és szeretek kreatívkodni ). Máz helyett csoki borítást tettem kicsit megszórom cukor gyönggyel mivel szülinapra készült. Kevertem a tésztába egy kis aprított datolyát illetve a liszt egy részét kivàltottam tàpiókával mivel kíváncsi voltam erre az alapanyaga. Sztem jó lett, egyedül a sógornőm kommentált, hogy a mascarpone hol van ? Mondák, h az egy másik tortához tartozik. A kuglóf recepteket is elkészítettem, ezt már szó szerint : nemcsak finom de gyönyörű is lett. Köszönöm, biztosan készítek még a receptjeid közül 🍏 Alma
Köszi, Erika, drága vagy!