Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
25 dkg puha vaj
negyed zacskó sütőpor
12 dkg cukor
5 dkg őrölt mandula
2 zacskó vaníliás cukor
vaníliás cukor a szóráshoz
Recept:
Ez a keksz leírhatatlanul omlós és finom, tényleg isteni! Eteti magát. Érdemes kipróbálni! Fél adag készült este, és sajnos pikk-pakk mind elfogyott.
Elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat kavarjuk habosra a cukrokkal. Adjuk hozzá a sütőporral, mandulával elkevert lisztet, keverjük tovább. Sűrű massza lesz belőle. Férjemmel csillagcsőrös nyomózsákból passzíroztuk formásra egy sütőpapírral bélelt tepsire, ami kemény férfimunka, mert nagyon sűrű a tészta. Szerintem meg lehet próbálkozni nedves kézzel kis golyókat formálni, és villával lapítani is, de így olyan csinosak lettek.
Kb. negyed óra alatt megsülnek. Akkor jó, ha enyhe színt kapnak. Két gáztepsire való adag készült ebből a mennyiségből.
A kész kekszeket megszórtam plusz vaníliás cukorral is.
Finom lett! Köszönöm a receptet!
Örülök!!! Jó étvágyat hozzá, és további jó dutogetést!!