Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
1 dl tej
fél csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsoki (narancsossal isteni)
10 dkg mazsola
Recept:
Anyu próbálta ki először ezt a receptet, és vidáman lelkendezett, hogy milyen finom sütemény. Kedvet kaptam, és felturbózva megsütöttem én is.
Tényleg mennyeien puha, és a csokidarabokkal izgalmas sütemény is!
Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy kuglófformát vajazzunk és lisztezünk ki alaposan. A csokit vágjuk darabokra, a mazsolát áztassuk be, hogy puhuljon.
A tojások sárgáját keverjük habosra – szinte fehéredésig – a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral Öntsük hozzá az olajat, tejet, keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük bele a cukor másik felét.
A sárgájás krémbe óvatosan, fakanállal forgassuk bele a tojások habját, a csokit, és a mazsolát, majd öntsük a felét a formába.
A maradék tésztába keverjük bele a kakaóport, és kanalazzuk a sárga tésztára .
Tegyük be a sütőbe.
Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra, és süssük addig, míg a beleszúrt villára nem ragad tészta.
A kép alapján szimpatikus volt. Ez egy nagyon jó recept, én még megturbóztam 1 evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverékkel. Isteni finom lett.