Hozzávalók:
Az alaphoz:
12,5 dkg vaj
20 dkg zabkeksz
5 dkg porcukor
A töltelékhez:
50 dkg natúr krémsajt
25 dkg mascarpone
1 csomag vaniliás cukor
13 dkg cukor
4 tojás
Recept:
A kekszes alaphoz megdaráljuk a zabkekszet, megolvasztjuk a vajat, és alaposan összekeverjük.
Ezt a kekszalapot sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es, magas falú tepsibe nyomkodjuk.
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alat aranybarnára sütjük.
A krémsajtot, a mascarponét, a vaniliás cukrot, illetve a cukrot simára keverjük, majd beleforgatjuk az egész tojásokat. Nem is kell elővennünk az elektromos habverőt, simán kis kézi keverővel kikevertem.
A krémet óvatosan a kekszes alapra öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütöben lágyan remegősre sütjük 45-50 perc alatt. A sütő aljába tettem egy nagy sütőtepsit megtöltve vízzel, így elég gőz keletkezett a sütőtérben, ami megfelelő a sajttorta elkészítéséhez.
A konyhapulton langyosra hűtjük, majd a hűtőben teljesen megdermedsztjük a süteményt.
Forró vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni, és kezeletlen citrom vagy narancs héjával díszíteni.