Ed Hardy póló torta recept

  • Ed Hardy póló torta recept
  • Ed Hardy póló torta recept
  • Ed Hardy póló torta recept

Ed Hardy póló torta recept  Ed Hardy póló torta recept  Ed Hardy póló torta recept  

Hozzávalók:

Piskóta:
8 tojás
4 púpos evőkanál finomliszt
4 púpos evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só
Krém:
3 dl hulala
50 dkg Landmilch krémtúró
ízlés szerint további porcukor
1 doboz őszibarackbefőtt

1 kg marcipán
ételfestékek

Recept:

Karesznek készült a torta.
Kívánsága volt, hogy Ed Hardy egy mintáját használjuk fel. A póló forma mellett döntöttem, a mintát kis táblára festve, hogy ne rögtön a kész tortán kelljen dolgozni, mert nem vagyunk (még) vérprofik. Első alkalom volt, hogy kipróbáltam festést tortán.

A piskótákhoz melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.

A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével, míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és keverjük jól el. A fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

Sütőpapírral béleljük egy A4 méretű tepsi alját .A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva szilárdnak érezzük a tésztát. A kész piskótát hűlés után vízszintesen kétfelé vágjuk.

A hulalát verjük kemény habbá, és a túróval, a porcukorral keverjük jól el.
A barackot csepegtessük le, vágjuk apóra.

Töltsük meg a tortát a krémmel, tegyünk rá barackot bőven és vonjuk be kívülről is vékonyan. A téglalap rövidebb oldalából vágtam le a póló ujjának való részeket.

A marcipán nagyrészét színezzük zöldre ételfestékkel, majd porcukros felületen nyújtsuk ki kb fél cm vékonyra.
Nagyága legyen valamivel nagyobb, mint a torta rövidebb oldala plusz a magasság kétszerese illetve a hosszabb oldala plusz a magasság kétszerese. Marcipánsimító segítségével vonjuk be a formát. Az „ujjakat” is burkoljuk be. (mármint marcipánnal)

A mintának egy darab fehéren hagyott marcipánból vágok ki egy téglalapot. A mintát nyomtattam, majd tükrözve átrajzoltam puha grafittal sütőpapírra. Ezt nyújtófával ráhengereltem a marcipántáblára, és voilá, a kontúrok megvannak. Már csak a festés maradt hátra, ehhez drága férjem is nagyban hozzájárult.
Gél állagú ételfesékkel és jó minőségű ecsettel dolgoztunk. A táblát és egyéb kiegészítőket a marcián enyhe nedvesítésével ragasztottuk a tortára.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*