Hozzávalók:
25 dkg cukor
4 tojás
csipet só
2 dl olaj
1 dl narancslé
0,5 dl citromlé
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 cs sütőpor
A tetejére:
15 dkg porcukor
citromlé
1 dkg vaj
Recept:
Ezt az egyszerű kavart süteményt kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom, szerintem képtelenség elrontani.
Általában a kevert sütik könnyedségének titka a sütőpor és a finomliszt egy részének réteslisztre való cserélése. Ettől válik könnyed szerkezetűvé a tészta.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Habverővel keverjük egyneművé a masszát.
Sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott/lisztezett közepes (20×30 cm) tepsibe öntsük a masszát, és kb. 35 perc alatt megsütjük. Félidőben mérsékeljük a hőt 160 fokra, hogy ne égjen meg a teteje, de belül is átsülhessen.
Akkor van kész a süti, ha a beleszúrt villára nem ragad már tészta.
Amikor kész, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy tálcára tesszük fejjel lefelé, hogy a mázat a szép, egyenletes, lapos felére tudjuk simítani.
A porcukrot összekeverjük a vajjal és annyi citromlével, hogy sűrű, kenhető mázat eredményezzen.
Elosztjuk a süti tetején és lapáttal elsimítjuk.
Ahogy lassan hűl, úgy meg is szilárdul rajta. Kockákra vágva tálaljuk.