Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg eper
5 dl tej
2 dl tejszín
méz
fahéj
1 zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
tejszínhab a díszítéshez
Recept:
Ez a leves szinte egy könnyű turmix, tele gyümölccsel. Remek, hűsítő nyári fogás.
Az epreket alaposan megmossuk, megtisztítjuk a száraktól, levelektől.
A megtisztított eper háromnegyedét apróra vágjuk, majd a tejszínnel és a cukorral összeturmixoljuk.
Másik edényben a pudingport a fele mennyiségű tejjel pár perc alatt kikeverjük, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat is.
A pudingos mártásra rászűrjük a tejszínes eperturmixot, és jól elkeverjük vele. Hozzáöntjük a maradék tejet is.
Jól lehűtve, tejszínhabbal, félretett pár szem eperrel, citromfűbóbitával a tetején tálalhatjuk.