Recept:
A gizi-receptjei.blogspot.hu-n találtam ezt a kis könnyed, epres csemegét. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, és adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Szükség esetén öntsük hozzá a hideg vizet. Könnyen nyújtható, nem túl lágy tésztát kell kapjunk.
A tészta 1/3 részét tegyük be a fagyasztóba legalább egy órára, hogy jó kemény legyen a tészta, mert csak akkor tudjuk majd reszelni.
A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele egy 20×30cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd 180 fokon 20-25 perc alatt süssük elő a tésztát aranybarnára.
Míg sül, az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor keményedni kezd, kanalanként szórjuk hozzá a cukrot. Ezután szórjuk hozzá a pudingport, majd amikor már jó kemény a hab, csorgassuk hozzá az olajat, és verjük még 1-2 percig.
A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a tojáshabot, majd szépen simítsuk el. Ezután szórjuk a hab tetejére a feldarabolt epret, majd vegyük ki a fagyasztóból a félretett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük rá az eper tetejére.
Helyezzük be a sütőbe, majd süssük tovább 35-40 perc alatt aranybarnára.
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, tegyük rácsra, és hűtsük ki teljesen a süteményt.
Tetszik ez a süti. Ki fogom próbálni.
Köszönöm a receptet.