Puha és lágy hotdogkifli recept

  • Puha és lágy hotdogkifli recept
  • Puha és lágy hotdogkifli recept

Puha és lágy hotdogkifli recept  Puha és lágy hotdogkifli recept  

Hozzávalók:

Előtésztához:

100 g kenyérliszt

100 ml víz

0,5 dkg friss élesztő

Fő tésztához:

az előtészta

300 g finomliszt vagy kenyérliszt

15 g tejpor

1 db tojás

35 g cukor

4 g só

160 ml langyos tej

2 dkg friss élesztő

Kenéshez:

kevés tej (a kiflik tetejére sütés előtt)

Recept:

Nincs is jobb annál, mint amikor a frissen sült péksütemény illata belengi a konyhát.

Ez a hotdog kifli recept olyan végtelenül puha és lágy végeredményt ad, hogy első harapásra elolvad a szádban. Tökéletes házi hotdoghoz, de akár magában is mennyei. Az előtésztás módszernek köszönhetően a tészta ruganyos, selymes, és sokáig friss marad.

Előtészta elkészítése:
Egy tálban keverj össze 100 g kenyérlisztet, 100 ml vizet és 0,5 dkg friss élesztőt. Alaposan dolgozd össze, majd letakarva hagyd szobahőmérsékleten pihenni 1-2 órát, vagy akár egy éjszakát hűtőben. Ez az előtészta mélyebb ízt és jobb állagot ad a kifliknek.

Tészta:

  1. A megkelt előtésztát tedd egy dagasztótálba, és add hozzá a lisztet, a tejport, egy egész tojást, a  cukrot, a sót, valamint a langyos tejet és a friss élesztőt.
  2. Az egészet alaposan dolgozd össze – először lassabb, majd gyorsabb fokozaton – míg sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha kézzel dagasztod, kb. 10-15 percig gyúrd, míg szép fényes és sima nem lesz.
  3. Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen kb. 45-60 percig, amíg duplájára nő.
  4. Ezután borítsd enyhén lisztezett felületre, és oszd 8 egyenlő részre.
  5. Formázz belőlük kis gombócokat, majd egyesével nyújtsd őket ovális, hosszúkás lappá, és tekerd fel lazán, mint egy kiflit.
  6. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, úgy, hogy legyen közöttük egy kis hely.
  7. Ismét takard le, és keleszd további 30-40 percig.
  8. Sütés előtt kend meg a tetejüket tejjel – ez szép aranybarna, fényes felületet ad nekik.
  9. 190°C-ra előmelegített sütőben süsd őket kb. 15-18 percig, amíg szép aranyszínt kapnak.
  10. Miután kivetted őket a sütőből, érdemes egy tiszta konyharuhával letakarni, amíg langyosra hűlnek – így megőrzik puhaságukat.

 

Ezek a hotdogkiflik légiesen könnyűek és selymesen lágyak. Ideális választás házi hotdoghoz, virslivel, mustárral vagy akár egy kis sajttal megpakolva. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*