Hobnob keksz recept

  • Hobnob keksz recept
  • Hobnob keksz recept

Hobnob keksz recept  Hobnob keksz recept  

Hozzávalók:

kb. 20-24 darabhoz:

100 g finom szemű zabpehely
100 g liszt (fehér vagy teljes kiőrlésű)
75 g barna cukor
125 g vaj vagy margarin
2 evőkanál juharszirup (vagy méz)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só

opcionálisan: 100 g étcsokoládé (a bevonathoz)

Recept:

Van valami igazán megnyugtató egy frissen sült zabkeksz illatában. A hobnob, ez a klasszikus brit finomság, finom ropogós,  és tökéletes  egy bögre forró teához vagy kávéhoz.

Egyszerű alapanyagokból készül, mégis olyan ízeket idéz, mintha a nagymama konyhájában járnánk. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan mosolyt csal az arcokra – akár egy hétvégi sütögetéshez, akár egy kis kedvességként valaki másnak. Kapd elő a sütőlapot, és merülj el a házi hobnob sütés örömében!

  1. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  2. Egy kis edényben keverd össze a puha vajat és a szirupot.
  3. Öntsd az egészet a száraz hozzávalókhoz, és keverd jól össze, míg formálható masszát kapsz.
  4. Csomagold fóliába és tedd be a hűtőbe fél órára.
  5. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés), és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  6. Két sütőpapír közt nyújtsd fél centiméter vastagra, és szaggasd ki a kekszeket egy kerek formával.
  7. Helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  8. Süsd 10–12 percig, amíg aranybarnák lesznek. Ha ropogósabb kekszet szeretnél, süsd 13–14 percig.
  9. Hagyd pár percig a tepsin hűlni, majd helyezd át rácsra teljesen kihűlni.

Olvassz fel 100 g étcsokoládét, és mártsd bele a kihűlt kekszek egyik oldalát, vagy csorgasd meg a tetejüket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*