Recept:
Egy igazi retro csemegét hoztam nektek, amely visszahozza a búcsúk hangulatát!
Emlékeztek azokra a nagy perecekre, amit búcsúban, cirkuszban kaptunk gyerekkorunkban, amelyekről mindenki azt hitte, hogy sajtosak? Nos, most elkészíthetitek otthon is ezt a különleges „mázat„, és garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését.
Tökéletes egy hétvégi reggelihez, vagy akár egy baráti összejövetelhez is. Vegyétek elő a kötényeteket, és kezdjünk neki!
Tészta dagasztása: Keverjük össze a lisztet, sót, tejet, tojást, vajat és cukrot egy nagy tálban. Alaposan dagasszuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
Kelesztés: Hagyjuk a tésztát egy órán át kelni egy meleg helyen, amíg a duplájára nő.
Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre, és formáljunk belőlük golyókat. Hagyjuk pihenni tíz percig, így könnyen tudjuk majd nyújtani őket.
Nyújtás és töltés: Enyhén olajos pulton nyújtsuk a golyókat 10×15 cm-es téglalapokká. A téglalapok felső részére rakjunk ízlés szerinti mennyiségű sajtot, majd tekerjük fel őket.
Második kelesztés: Helyezzük a feltekert kifliket sütőpapírral bélelt tepsire, és kelesszük további 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Kenjük meg a kifliket felvert tojással, és süssük kb. 15 percig.
Trükk: Keverjük össze a lisztet a vízzel és annyi sóval, hogy jó sós masszát kapjunk. Tegyük ezt a masszát egy habzsákba, aminek kis lukat vágunk a végén. Spricceljük meg vele a kifliket, majd tegyük vissza őket a sütőbe még 5 percre.
Vegyük ki a kifliket a sütőből, és hagyjuk őket rácson kihűlni.
Remélem, élvezni fogjátok ezt a receptet, és a végeredmény legalább annyira örömet okoz majd nektek, mint nekem ennek a megosztása. Jó étvágyat kívánok, és legyen csodás napotok!