Cicás torta recept

  • Cicás torta recept
  • Cicás torta recept
  • Cicás torta recept

Cicás torta recept  Cicás torta recept  Cicás torta recept  

Hozzávalók:

A piskótához:
7 tojás
3 evőkanál finomliszt
4-5 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só

Töltelék:
2 tábla jó minőségű étcsokoládé
0,5 liter tejszín vagy hulala

Recept:

Szilvi barátném szerette volna megköszönni az állatorvosának, hogy segített Recsi cicáján, és stílszerűen egy macskás tortát álmodott meg ajándék gyanánt.

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével , míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben adjuk hozzá, és keverjük jól el. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy már-már nehezünkre essen a keverés. Kevés fehérjehabbal lazítsuk, még habverővel dolgozva.
A maradék fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

Sütőpapírral béleljünk egy 23 cm tortaforma alját. A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskóta oldalát hűlés után késsel lazítsuk meg, vegyük le róla a formát, majd a sütőpapírt, és vágjuk három felé.

A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

A töltelékhez a csokikat apróra törve mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, gyakran megkeverve olvasszuk össze. A hulalát verjük habbá, majd adjuk hozzá vékony sugárban a  csokit és verjük tovább, míg egynemű, kemény csokis habot kapunk.

Töltsük meg a tortát, majd vékonyan vonjuk be kívülről is.

Kb. 40-45 dkg marcipánba gyúrjunk kevés barna ételfestéket, majd porcukros felületen nyújtsuk ki kb fél cm vékonyra.

Nagysága legyen valamivel nagyobb, mint a torta átmérője oldala plusz a magasság kétszerese. Marcipánsimító segítségével vonjuk be a formát.

A torta oldalát „szalaggal” díszítettem. Ehhez a marcipánt sötétebb barnára színeztem, kinyújtottam, és egy 2,5 cm széles csíkot vágtam belőle. a két oldalát mintázóval „megvarrtam”, majd a torta oldalát ecsettel megnedvesítve ragasztottam fel rá. Arany lüszterfestéket hordtam fel a felületére száraz ecsettel.

Szilvi -munkám megkönnyítendő – keservesen beszerzett cica alakú kiszúrókat, ezek segítségével készítettem barna cicákat a torta oldalára,  amiket szintén ecsettel megnedvesítve ragasztottam fel.

A torta tetejére a lábnyomokat habcső segítségével szúrtam ki, a tetején ülő cicát kézzel „szobrásztam”.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*