Libamáj creme brulée recept

  • Libamáj creme brulée recept
  • Libamáj creme brulée recept

Libamáj creme brulée recept  Libamáj creme brulée recept  

Hozzávalók:

30 dkg libamáj leturmixolva
2 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl aszú
5 tojás sárgája
1 tk. balzsamecet
pici só
pici frissen őrölt bors

Recept:

Van egy remek szakácsfáklyám, köszönöm Petyi! Muszáj volt újra használnom, szegény már egy ideje porosodott a konyhaszekrényben. Ráadásul az interneten szörfölgetve belebotlottam remek libamájreceptekbe. El is rohantam a  nagycsarnokba, ahol viszonylag olcsón szereztem egy kis darab libamájat. Milyen remek lenne brulee-ként tálalni!

Különleges alkalmakra érdemes elkészíteni.

Finom, krémes, lágyan olvad. Az eredeti recept 10 dkg májjal írja, de szerintem talán még a 30 dkg is kevés, én szeretem, ha sűrű a krém. Tettem bele rózsaborsot is,a mit eddig még sosem használtam, de szerintem nem kellett volna, a máj aromáját elviszi citrusosabb irányba, nem tett jót a krémnek.

Elkészítéséhez tegyünk fel forrni egy mély lábost félig tele vízzel, és keressünk egy akkora fémtálat, amit a lábos tetejére tudunk ültetni anélkül, hogy az alja beleérne a vízbe.

A tábla öntsük a tejet, a tejszínt, a tojássárgákat, a bort, majd pici sóval, borssal vízgőz fölött kissé sűrítsük be, állandó keverés mellett.

Vegyük le a vízgőzről, és adjuk hozzá a megmosott, leturmixolt libamájat és a balzsamecetet.  Kóstoljunk bele, és ízesítsük tovább, ha szükséges.

6 porcelán formába osszuk el a krémet, majd tegyük egy tepsibe a formákat és öntsük fel úgy vízzel, hogy a formák feléig érjen.

140 fokon 60 percig pároljuk.

Hagyjuk hűlni őket majd hűtőbe téve várjuk meg, míg teljesen lehűlnek.

Tálalás előtt megszórjuk barna cukorral és pirítsuk meg karamellizáló pisztollyal.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*