Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
12 + 5 dkg vaj
25 dkg kerek szemű rizs
7dl tej
6 dl víz
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
4 evőkanál cukor
1 citrom héja
2 tojás
4 evőkanál tiszt
5 dl tej
2 evőkanál cukor
9g zselatin
30 dkg meggy
Recept:
A kekszet ledaráljuk, vagy erős zacskóban sodrófával ütögetve felaprítjuk.
12 dkg vajat felolvasztunk, majd összedolgozzuk a keksszel. Egy
20 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Kezünkkel belenyomkodjuk alapnak a kekszmasszát.
180 °C-on negyed óra alatt elősütjük.
A maradék vajat felolvasztjuk, kavargatva megfuttatjuk rajta a rizst. Merőkanalanként hozzáadjuk a meleg tej és víz keverékét, közben folyamatosan kevergetjük. Ha elkészült, a csipet sóval és cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. Még melegen tegyük hozzá és keverjük el jól benne a zselatint. Kóstoljuk meg, van, aki édesebben szereti.
Ha a hűtés közben nagyon összeáll, hígítsuk egy kis tejjel. A citrom héját is belereszeljük.
A pudinghoz a tojást a liszttel habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk tejet. Közepes lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. Cukorral ízesítjük, majd a rizshez keverjük.
A kekszalapra fektessünk meggyszemeket, öntsünk rá egy réteg rizst, majd újra meggy és rizs következik.
Hűtőben érleljük másnapig. Meggyel díszítve tálaljuk.