Tejberizstorta recept

  • Tejberizstorta recept
  • Tejberizstorta recept

Tejberizstorta recept  Tejberizstorta recept  

Hozzávalók:

25 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
12 + 5 dkg vaj
25 dkg kerek szemű rizs
7dl tej
6 dl víz
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
4 evőkanál cukor
1 citrom héja

2 tojás
4 evőkanál tiszt
5 dl tej
2 evőkanál cukor
9g zselatin
30 dkg meggy

Recept:

A kekszet ledaráljuk, vagy erős zacskóban sodrófával ütögetve felaprítjuk.

12 dkg vajat felolvasztunk, majd összedolgozzuk a keksszel. Egy
20 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Kezünkkel belenyomkodjuk alapnak a kekszmasszát.

180 °C-on negyed óra alatt elősütjük.

A maradék vajat felolvasztjuk, kavargatva megfuttatjuk rajta a rizst. Merőkanalanként hozzáadjuk a meleg tej és víz keverékét, közben folyamatosan kevergetjük. Ha elkészült, a csipet sóval és cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. Még melegen tegyük hozzá és keverjük el jól benne a zselatint. Kóstoljuk meg, van, aki édesebben szereti.

Ha a hűtés közben nagyon összeáll, hígítsuk egy kis tejjel. A citrom héját is belereszeljük.
A pudinghoz a tojást a liszttel habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk tejet. Közepes lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. Cukorral ízesítjük, majd a rizshez keverjük.

A kekszalapra fektessünk meggyszemeket, öntsünk rá egy réteg rizst, majd újra meggy és rizs következik.

Hűtőben érleljük másnapig. Meggyel díszítve tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*