Hozzávalók:
7-9 palacsintához:
80 g bébispenót
20 dkg liszt
1 tojás
fél kávéskanál só
3 dl víz
50 dkg csiperke
só
1 nagy gerezd fokhagyma
15 dkg kéksajt
só
fokhagyma ízlés szerint
2 dl tejszín
paradicsom
Recept:
Gyulai tartózkodásunk alatt ettünk zseniális palacsintákat az egyik klassz ki körösparti étteremben.
Annyira ízlett, hogy rögvest ki is kellett próbálnom.
A spenótot 2 dl vízzel összeturmixoltam. Hozzáöntöttem a lisztet, a sót, a tojást, és turmixoltam tovább, annyi vizet hozzáadva, hogy sűrű tejszín-állaga legyen a tésztának. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, több vizet kíván a tészta!
A palacsintákat hagyományos módon, serpenyőben kisütöttem.
A gombát megpucoltam, apróra vagdaltam és kis adagonként száraz serpenyőben lepirítottam. Majd egy összenyomott fokhagymával és sóval még átforgattam a forró edényben.
A kéksajtot a teszínnel leturmixoltam, adtam hozzá sót, és pici fokhagymát.
A palacsintákat megtöltöttem kevés kéksajtos krém, gomba és apróra vagdalt paradicsom keverékével, leöntöttem mártással, és friss zöldségekkel kínáltam.