Hozzávalók:
6 tojás
fél kocka rama (12,5 dkg)
6 dkg étcsokoládé
fél zacskó sütőpor
24 dkg cukor
5 dkg liszt
csipet só
kis üveg baracklekvár
15 dkg étcsokoládé a tetejére
néhány csepp olaj
Recept:
Eredetileg ez egy Zacher torta receptje, de úgy gondoltam, „lepóriasítom”, mert nem alkalomra sütöttem, ez „csak úgy, valami kis édesség” címszóval készült.
Könnyű, szaftos piskótatészta, tényleg, eteti magát!
A tojások fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit és a puha vajat, és keverjük azokkal is jól össze.
A fehérjébe keverjük bele a sárgájás keveréket és a sütőporos lisztet óvatosan, kézzel.
Sütőpapírral béleljük ki egy 20×30 cm-es tepsi alját és előmelegített 190 fokos sütőben kb 45 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizve a sütemény elkészültét.
Ha készen van, kihűlés után vízszintesen vágjuk ketté, töltsük meg baracklekvárral. Lehet trükközni a lekvár megmelegítésével és rummal való dúsításával, de én nem teketóriáztam, ha süti kell, akkor minél gyorsabban! :)
Tetejét vonjuk be evés olajjal megolvasztott csokival.
Dermedés után (győzzük kivárni) kis kockákra szeletve várhatja sorsa beteljesedését.
Zsófikám, kipróbáltuk ma, mennyei lett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))
Örülök, Ritu!
:)
zsó
Biztos, hogy 190 fok? Lehet, hogy mi szúrtunk el valamit, de egyenllőre nem úgy néz ki mint amilyen a képen… de még nincs teljesen kész…
Igen,190. Mi a baj vele?
keveslem az 5 dkg lisztet!?
Pedig annyi kell bele. Nem piskóta, inkább egy csokis, kissé ragacsos süti lesz a végeredmény!
Nagyon finom lett. Pár hete megcsináltam, én az oldalát még bevontam egy vékony réteg eperlekvárral, mivel a barackosból nem sok volt :) de isteni finom lett!!! Azóta is ezt a receptet kerestem! Hál istennek megtaláltam, úgyhogy ma is megcsinálom! :) Köszönjük!
Nekem sokkal tömörebb lett a tészta, de naggyon finom!!! Óriási ötlet a lekvár, kicsit féltem tőle, de nem bántam meg, hogy beleraktam!!