Édesburgonyás vegán egytál recept

  • Édesburgonyás vegán egytál recept
  • Édesburgonyás vegán egytál recept

Édesburgonyás vegán egytál recept  Édesburgonyás vegán egytál recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
2 édesbugonya
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csészényi csicseriborsó konzerv
150 ml kókusztejszín
125 g tofu
1 evőkanál juhar- vagy agavészirup
2 ek kókuszzsír

fűszerek:
friss gyömbér

bors
római kömény
őrölt koriandermag
kurkuma
chilipehely
all spice (szegfűszeg, fahéj, szerecsendió)

Mártás:
1 ek mogyoróvaj
2 ek szójaszósz
chilipehely
1 dl narancslé

bors
reszelt gyömbér

Recept:

Igazi, érdekes fűszerezésű, „puha” vegetáriánus komfortétel.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Az édesburgonyát mossuk, sikáljuk meg. Vágjuk kockákra. A kókuszzsírt olvasszuk meg, keverjünk bele a fűszerekből ízlés szerint és masszírozzuk a burgonyába, majd 25 fok alatt süssük meg.

A mártást keverjük ki, és tegyük bele pácolódni a kockákra vágott tofut legalább egy fél órára.

A lilahagymát nagyobb szeletekre vágom,a fokhagymát késsel felaprítom. A maradék kókuszzsírt felforrósítom, beleteszek egy evőkanál kurkumát és a többi fűszerből is ízlés szerint.

Amikor sistereg, beledobom a hagymákat és pirítom, majd hozzáadom a szirupot és megkaramellizálom. Ezután beleöntöm a pácolódó tofut a lével együtt, a csicserit és beforralom.

Kókusztejjel gazdagítom, majd az édesburgonyát is hozzáadva összefőzöm, hogy egész sűrű legyen a szaftja.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*