Hozzávalók:
2 személyre:
2 édesbugonya
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csészényi csicseriborsó konzerv
150 ml kókusztejszín
125 g tofu
1 evőkanál juhar- vagy agavészirup
2 ek kókuszzsír
fűszerek:
friss gyömbér
só
bors
római kömény
őrölt koriandermag
kurkuma
chilipehely
all spice (szegfűszeg, fahéj, szerecsendió)
Mártás:
1 ek mogyoróvaj
2 ek szójaszósz
chilipehely
1 dl narancslé
só
bors
reszelt gyömbér
Recept:
Igazi, érdekes fűszerezésű, „puha” vegetáriánus komfortétel.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Az édesburgonyát mossuk, sikáljuk meg. Vágjuk kockákra. A kókuszzsírt olvasszuk meg, keverjünk bele a fűszerekből ízlés szerint és masszírozzuk a burgonyába, majd 25 fok alatt süssük meg.
A mártást keverjük ki, és tegyük bele pácolódni a kockákra vágott tofut legalább egy fél órára.
A lilahagymát nagyobb szeletekre vágom,a fokhagymát késsel felaprítom. A maradék kókuszzsírt felforrósítom, beleteszek egy evőkanál kurkumát és a többi fűszerből is ízlés szerint.
Amikor sistereg, beledobom a hagymákat és pirítom, majd hozzáadom a szirupot és megkaramellizálom. Ezután beleöntöm a pácolódó tofut a lével együtt, a csicserit és beforralom.
Kókusztejjel gazdagítom, majd az édesburgonyát is hozzáadva összefőzöm, hogy egész sűrű legyen a szaftja.