Gomba Sztroganoff házi tésztával recept

  • Gomba Sztroganoff házi tésztával recept

Gomba Sztroganoff házi tésztával recept  

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
200 g liszt
2 tojás
2 nagy csipet só

Gomba Sztroganoff:
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 teáskanál sűrített paradicsom
4-5 csemegeuborka
10-15 szem olajbogyó
só és bors ízlés szerint
kevés olaj vagy vaj a sütéshez

Recept:

Ha egy igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, ez a gomba Sztroganoff házi tésztával tökéletes választás lesz.

A selymes szósz, a zamatos csiperkegomba és az otthon gyúrt tészta harmóniája garantáltan mindenkit elvarázsol.
Ideális egy hétvégi családi ebédhez vagy egy meghitt vacsorához. Kényeztesd magad ezzel a házias finomsággal!

A gomba szuperereje: egészség és szépség egy helyen!

A gombák nemcsak finomak, hanem igazi szuperélelmiszerek is!
Alacsony kalóriatartalmuk miatt bármilyen diétába beilleszthetők, miközben tele vannak vitaminokkal (B-vitaminok, D-vitamin) és ásványi anyagokkal (szelén, cink). Erősítik az immunrendszert, antioxidáns hatásuk pedig segít a bőr fiatalságának megőrzésében. Rendszeres fogyasztásuk hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez, miközben rosttartalmuk támogatja az emésztést. A gomba tehát nemcsak a tányérodon, hanem az életmódodban is megérdemli a helyét!

A házi tészta elkészítése

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat.
  2. Kézzel vagy robotgép segítségével sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Ha túl száraz, adjunk hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, még egy kevés lisztet.
  3. A kész tésztát folpackba csomagolva legalább 30 percig pihentetjük.
  4. Pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formára vágjuk (pl. szélesmetélt).
  5. Forrásban lévő, sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

Sztroganoff recept

  1. A Sztroganoffhoz a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. A csiperkegombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a hagymás alaphoz adjuk.
  4. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a gomba levet nem enged, majd zsírjára sütjük.
  5. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és néhány percig pirítjuk, hogy az ízek koncentráltabbak legyenek.
  6. Felöntjük a fehérborral, és hagyjuk, hogy a folyadék nagy része elpárologjon.
  7. Ezután beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, majd alaposan elkeverjük.
  8. A csemegeuborkát kis kockákra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük, és a szószhoz adjuk.
  9. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  10. Friss petrezselyemmel megszórva a tésztával tálaljuk.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*