Juhtúrós-paprikás töltött csiperke recept

  • Juhtúrós-paprikás töltött csiperke recept
  • Juhtúrós-paprikás töltött csiperke recept

Juhtúrós-paprikás töltött csiperke recept  Juhtúrós-paprikás töltött csiperke recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
10-12 nagyobb csiperke gomba
Egy fej vöröshagyma
Néhány hasáb kaliforniai paprika

bors
Kevés olaj
15 dkg juhtúró
Ajvár
parmezán a szóráshoz

Recept:

A gomba fehérjedús és laktató étel, így húsmentes napokon is kiváló. Szuper szelén-, B2-, B3-, B5-vitamin-, réz-, potasszium (kalium)-és foszforforrás.

A gombát nem szoktam megpucolni, csak alaposan megsikálom őket folyó víz alatt, áztatni nem tanácsos.

  1. A gombák szárait tördeljük ki, és aprítógépben vágjuk apró morzsásra.
  2. A hagymát tisztítsuk meg, és ezt is dolgozzuk meg a géppel.
  3. A kaliforniai paprikát vagdaljuk apróra.
  4. Egy serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, majd a paprikát,  és az összevágott gombaszárat.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, akár aprított petrezselyemmel is hinthetjük.
  6. Ha megfonnyadtak, adjuk hozzá a juhtúrót és közepes lángon olvasszuk bele. Isteni krémes tölteléket kapunk így.
  7. A töltést némi ajvárral kezdtem, ez az új szerelmem. Aki nem szereti, induljon csak a töltelékkel.
  8. Az ajvár után a krémet is töltsük a kalapokba.
  9. Szórjuk meg reszelt parmezánal (elhagyható, de nagyon finom).
  10. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  11. Tegyük a gombát sütőpapírral/szilikonlappal bélelt tepsire, majd süssük kb 30 percig.
  12. Rizzsel, salátával tálaltam.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*