Hozzávalók:
2 személyre:
10-12 nagyobb csiperke gomba
Egy fej vöröshagyma
Néhány hasáb kaliforniai paprika
Só
bors
Kevés olaj
15 dkg juhtúró
Ajvár
parmezán a szóráshoz
Recept:
A gomba fehérjedús és laktató étel, így húsmentes napokon is kiváló. Szuper szelén-, B2-, B3-, B5-vitamin-, réz-, potasszium (kalium)-és foszforforrás.
A gombát nem szoktam megpucolni, csak alaposan megsikálom őket folyó víz alatt, áztatni nem tanácsos.
- A gombák szárait tördeljük ki, és aprítógépben vágjuk apró morzsásra.
- A hagymát tisztítsuk meg, és ezt is dolgozzuk meg a géppel.
- A kaliforniai paprikát vagdaljuk apróra.
- Egy serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, majd a paprikát, és az összevágott gombaszárat.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, akár aprított petrezselyemmel is hinthetjük.
- Ha megfonnyadtak, adjuk hozzá a juhtúrót és közepes lángon olvasszuk bele. Isteni krémes tölteléket kapunk így.
- A töltést némi ajvárral kezdtem, ez az új szerelmem. Aki nem szereti, induljon csak a töltelékkel.
- Az ajvár után a krémet is töltsük a kalapokba.
- Szórjuk meg reszelt parmezánal (elhagyható, de nagyon finom).
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Tegyük a gombát sütőpapírral/szilikonlappal bélelt tepsire, majd süssük kb 30 percig.
- Rizzsel, salátával tálaltam.