Főzött kiflik recept

  • Főzött kiflik recept
  • Főzött kiflik recept

Főzött kiflik recept  Főzött kiflik recept  

Hozzávalók:

25 g élesztő
40 dkg finomliszt (ebből 20 g a thangzonhoz kerül félretéve)
10 dkg rétesliszt
2 dl tej (ebből 1 dl a thangzonhoz kerül félretéve)
1 dl víz
10 g só
10 g cukor
20 ml olívaolaj

A főzővízhez
kb. 3 liter víz
2 evőkanál szódabikarbóna

A kenéshez:
Egy tojás

Recept:

Van valami egészen otthonos abban, amikor frissen sült kifli illata lengi be a konyhát. Puha belül, roppanós héjú kívül.

Ez a recept egy kicsit különleges, hiszen a kifliket nemcsak sütjük, hanem előtte főzzük is, így kapják meg azt a csodás héjat, amitől annyira ellenállhatatlanok lesznek. Ráadásul a tésztába thangzong is kerül, amitől még puhább és foszlósabb lesz.

  1. A thangzonghoz keverd el a félretett 20 g lisztet 1 dl tejjel, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg pudingszerű nem lesz. Hagyd langyosra hűlni.
  2. A többi lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót.
  3. Morzsold bele az élesztőt, add hozzá a cukrot, a maradék tejet, vizet, olívaolajat és a kihűlt thangzongot.
  4. Gyúrj belőle rugalmas, lágy tésztát, majd keleszd a duplájára.
  5. Oszd nyolc részre, formázz kifliket, és pihentesd őket még fél órát.
  6. Közben forrald fel a vizet a szódabikarbónával.
  7. A megkelt kifliket egyenként dobd a vízbe, és röviden főzd meg mindkét oldalukat.
  8. Ezután tedd őket sütőpapíros tepsire, kend le felvert tojással.
  9. Pengével vagdosd be a tetejüket, majd 220 fokon kezdd a sütést.
  10. Néhány perc múlva mérsékeld a hőt 200 fokra, és süsd aranybarnára.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*