Spárgás quiche recept

  • Spárgás quiche recept
  • Spárgás quiche recept

Spárgás quiche recept  Spárgás quiche recept  

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
2 dl tejszín
3 tojás
10 dkg reszelt sajt
25 dkg zsenge zöldspárga

bors

Recept:

Az eredeti francia quiche előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható, kiválóan melegíthető és könnyen csomagolható. Tésztája eredetileg a klasszikus omlós-vajas tészta, de én kész bolti levelestésztát használtam, így „megúszós” és gyorsan elkészíthető.

A tésztával kibéleltem egy sütőpapírral borított  tortaformát, úgy, hogy 3-4 cm pereme is legyen. A tésztára is sütőpapírt fektettem, abba rizst szórtam nehezéknek, és így előmelegített sütőben, 200 fokon elősütöttem durván 15-20 perc alatt. Ez arra jó, hogy a perem le hajoljon le sütés közben. A rizst és a papírt eltávolítva még visszatettem kicsit, hadd süljön.

Közben előkészítettem a spárgát. Nagyon vártam már, hogy vehessek, április-májusban van szezonja, és most a közelben árult valaki, lecsaptunk rá. A zöldspárga élénk zöld színű, íze intenzívebb, mint a fehéré, jobban szeretem. Előkészítése is egyszerűbb, hámozni nem kell, csak mossuk meg, és mivel a spárga vége fás,  egy darabot (a fás részt) le kell belőle törni. Egyik kezünkkel a végét megfogva pont ott fog elpattanni, ahol fás a szár.

A tiszta, zsnege részeket sós vízben pár perc alatt blansírozzuk, amjd hideg vízzel öblítjük.

A  reszelt sajtot, tojást, tejszínt, sót, borsot kikevertem, és beletettem a kisebb darabokra vágott spárgát. 180 fokon addig sütjük, míg átsül a töltelék, durván fél óra.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*