Hozzávalók:
A mézes laphoz
16 dkg liszt
6 g sütőpor
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek méz
1 tojássárgája
40 ml tej
A mákos piskótához
16 dkg liszt
10 dkg egész mák
6 g sütőpor
4 tojás
15 dkg cukor
1 ek olaj
1 ek tej
A krémhez
2 tojássárgája
4 dkg cukor
3 dkg liszt
3 dl tej
10 dkg vaj
10 g porcukor
A tetejére
10 dkg olvasztott csoki
Recept:
Ezt a receptet a street kitchen-en találtam. Talán a mákos piskóta kicsit sok benne, de finom!
A mézes laphoz összegyúrjuk a hozzávalóvat. A tésztát lisztezett munkalapon 2 db 25×18-as téglalappá nyújtjuk és egy sütőpapíros tepsire fektetve 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A mákos piskótához a tojásfehérjét habbá verjük a cukor felével. A sárgáját is kihabosítjuk a cukor másik felével, az olajjal és a tejjel. A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral. A sárgájához adagoljuk a lisztet és a tojásfehérjehabot és egy sütőpapírral bélelt – legalább – 25×20-as formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, tejjel és felfőzzük, addig amíg pudingsűrűvé válik a krém, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a porcukorral. A krém felét az egyik mézes lapra kenjük, erre rakjuk az ugyanakkorára vágott mákos piskótát, erre jön a másik réteg krém, végül az utolsó mézes lap.
Hűtőben 1-2 napig hagyjuk pihenni, majd olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.