Mézes kekszek recept

  • Mézes kekszek recept
  • Mézes kekszek recept

Mézes kekszek recept  Mézes kekszek recept  

Hozzávalók:

100 g porcukor
320 g finomliszt
150 g puha vaj
80 g méz
2 tojás sárgája
1 csipet só
10 g vaníliakivonat vagy aroma
8–10 g fahéj
5 g őrölt kardamom (vagy helyette több szegfűszeg)
1 g szerecsendió
2 g őrölt szegfűszeg
1 g gyömbér
Csokoládé és olaj a díszítéshez (opcionális)

Recept:

Ez a keksz egyszerre puha és ropogós, a méz és a fűszerek ölelése benne van minden harapásban.

A recept könnyedén elkészíthető, és ideális egy délutáni teázáshoz, vagy ha szeretnél valami különlegeset sütni, ami mégis otthonosan ismerős. A formákat – szégyen-gyalázat – temuról rendeltem.

  1. A puha vajat keverd simára a porcukorral, majd add hozzá a mézet, a tojások sárgáját és a vaníliát.
  2. Ha egyneművé vált, szitáld bele a lisztet, szórd hozzá a sót és a fűszereket, majd gyúrd gyors mozdulatokkal össze, míg egy rugalmas, illatos tésztát kapsz.
  3. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
  4. Amikor megdermedt, lisztezett deszkán nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, és szaggasd ki a kedvenc formáidat.
  5. A kekszeket helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, nagyjából 8–10 perc alatt.
  6. Hagyd rácson kihűlni, hogy igazán ropogós legyen, és közben élvezd, ahogy a fűszeres illat belengi az egész otthont.
  7. Tetejét kevés olajjal olvasztott csokival díszítettem.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*