Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg csokoládé
15 dkg cukor
4 tojás
15 dkg liszt
1 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tk. sütőpor
csipet só
1 mk. őrölt fahéj
25 dkg nyers cékla
Recept:
Thechefviki oldalán bukkantam erre az érdekes receptre. Céklával édes sütemény? hmmmmmm…gondoltam, kipróbálom.
Ha nem mondom meg, hogy cékla van benne, nem lehet kitalálni, viszont ad egy puha, zaftos állagot ennek az amúgy egyszerű, kevert sütinek.
Az egyetlen nehézség a cékla reszelése, de nem árt egy kis karmunka, hisz oly „keveset” emelgetem mostanában a hét és fél kilós kis csemeténket :)
Szóóóóóval, pucoljuk meg és reszeljük le a céklát. Vigyázzunk nagyon, hogy ne fröcsögjön leve olyan textíliára, amit sajnálunk, mert nehéz a foltot eltávolítani!
Míg reszeljük, pont bemelegszik a sütő, amit 180 fokra állítsunk.
A vajat dobjuk őálló tálba az összetört csokivel, és mikróban 500 W-on 2 perc alatt olvasszuk össze.
A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, adjuk hozzá a lisztet, a sót, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vajas csokit, és a céklát.
Egy 20×30cm-es a tepsi alját béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a tésztát. Kb. 30-40 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.
Ha kihűlt, csokival spiccelhetjük vagy porcukorral szórjuk és helyes kis kockákra vágva tálaljuk.