Hozzávalók:
25 dkg sovány túró
4 tojás
1 evőkanál szénhidrátcsökkentett liszt
fél zacskó sütőpor
csipet só
Recept:
Nyárra igyekszem formába hozni magam, így próbálok szénhidrátban szegényebb ételeket enni, de törekszem a változatosságra.
Ez egy nagyon jó alternatívája a kenyérnek, és nem utolsósorban, egész jó íze van. Pihe-puha,és édesen és sósan is fogyasztható.
Reggelire is ezt ettem (ekkor lehet kicsit több szénhidrát, így lekvárral kentem), és uzsonnára is ezt fogyasztottam, ekkor zsírszegény tejföllel.
Elkészítéséhez egy csipet sóval verjük kemény habbá a fehérjét. Egy másik edényben keverjük habosra a sárgáját, majd adjuk hozzá a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
Óvatosan forgassuk össze a két edény tartalmát.
Sütőpapírral bélelt tepsire kb 1-2 cm vastagságban kenjünk korongokat belőle.
Majd légkeveréses, 170 fokra előmelegített sütőbe tolva süssük kb 15 percig, míg színt kapnak.