Kókusztejes burgonyakrémleves narancslében párolt répával és gránátalmával recept

  • Kókusztejes burgonyakrémleves narancslében párolt répával és gránátalmával recept
  • Kókusztejes burgonyakrémleves narancslében párolt répával és gránátalmával recept

Kókusztejes burgonyakrémleves narancslében párolt répával és gránátalmával recept  Kókusztejes burgonyakrémleves narancslében párolt répával és gránátalmával recept  

Hozzávalók:

4 főre:

1 nagy fej vöröshagyma
2-3 el olívaolaj
80 dkg burgonya
4 deciliter sűrű kókusztej
Citromlé, ételízesítő és só ízlés szerint

Fél kiló sárgarépa
1 evőkanál vaj
Két deciliter narancslé
Só, bors

Pirított sós mogyoró
Egy gránátalma
Petrezselyem

Recept:

Ezt a nagyon érdekes fogást egy receptes magazinban találtam. Egy közös nagycsaládos ebéd alkalmával próbáltuk ki. Vegyes fogadtatású volt, többeknek ízlett, de volt aki szerint a gránátalma nem illik hozzá.

A hagymát megpucoltam és apróra vagdaltam, majd üvegesre pirítottam kevés olajon.

Hozzáadtam a szintén megpucolt apró kockákra vágott burgonyát, egy kevés ételízesítővel illetve sóval fűszereztem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte a burgonyát, és puhára főztem. Hozzáadtam a sűrű kókusztejet egy kevés citrom levét és összeturmixoltam.

A párolt répához a zöldséget megtisztítottam és felkarikáztam, majd vajon megfuttattam. Felöntöttem a narancslével és lefedve megpároltam benne.

A végén sóztam és borsoztam.

A gránátalmát négyfelé vágtam, majd kiszedegettem a magjait.

A levest végül pirított sós mogyoróval, a répával és gránátalmával tálaltam, illetve meghintettem némi apróra vágott petrezselyemmel.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*