Hozzávalók:
4 főre:
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 el olívaolaj
80 dkg burgonya
4 deciliter sűrű kókusztej
Citromlé, ételízesítő és só ízlés szerint
Fél kiló sárgarépa
1 evőkanál vaj
Két deciliter narancslé
Só, bors
Pirított sós mogyoró
Egy gránátalma
Petrezselyem
Recept:
Ezt a nagyon érdekes fogást egy receptes magazinban találtam. Egy közös nagycsaládos ebéd alkalmával próbáltuk ki. Vegyes fogadtatású volt, többeknek ízlett, de volt aki szerint a gránátalma nem illik hozzá.
A hagymát megpucoltam és apróra vagdaltam, majd üvegesre pirítottam kevés olajon.
Hozzáadtam a szintén megpucolt apró kockákra vágott burgonyát, egy kevés ételízesítővel illetve sóval fűszereztem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte a burgonyát, és puhára főztem. Hozzáadtam a sűrű kókusztejet egy kevés citrom levét és összeturmixoltam.
A párolt répához a zöldséget megtisztítottam és felkarikáztam, majd vajon megfuttattam. Felöntöttem a narancslével és lefedve megpároltam benne.
A végén sóztam és borsoztam.
A gránátalmát négyfelé vágtam, majd kiszedegettem a magjait.
A levest végül pirított sós mogyoróval, a répával és gránátalmával tálaltam, illetve meghintettem némi apróra vágott petrezselyemmel.