Hozzávalók:
10 szelet téglalap alakú gépsonka
10 dkg vaj
5 ek liszt
2-3 ek ecetes, reszelt torma
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
4-5 evőkanál majonéz
só
fehérbors
Recept:
Első sonkatekercsem. Az igazat megvallva, nem szeretem. Sem a tekercset, sem a tormát. Épp várom a vendégeket, lehet, hogy majd megkóstolom velük.
Készítettem még töltött tojást is előételnek. A második fogás – nem diétás – sült csülök lesz burgonyával, és még helyet kell szorítani a desszertnek is.
Na, lássunk neki a tekercseknek:
A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és picit lepirítjuk.
A tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, és besűrítjük, sóval és fehérborssal ízesítjük.
A kihűlt besamelhez hozzákeverjük a majonézt, a tormát, és robotgéppel krémesre keverjük. A tormakrémet habzsákba tesszük. A kiterített sonkaszeletek aljára csíkokat nyomunk. Feltekerjük, és a tekercsek végeire is rózsákat nyomunk.