Hozzávalók:
1 kg marhahús
3 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1/2 kg fehér csiperke gomba
10 dkg vaj
3 csapott kanál liszt
3 babérlevél
1 kávéskanál szárított kakukkfű
2,5 dl húsalaplé
2,5 dl vörösbor
3 evőkanál paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
Recept:
Illeskrisz receptjét követtem ennél a klasszikus fogásnál. Sajnos már csak négyen üljük körül az asztalt :(
Burgonyafánkot kínáltam mellé, amit szegény Anyu nagyon szeretett. Ha nálunk ebédeltek, még napok múlva is a kis burgonyafánkokat taglalta a telefonban :)
Kislányom! Remélem, ott fent ehetsz ilyesmit is!
A marharagut combból csináltam. A húst megmostam, majd nagyobb kockákra vágtam fel. A vaj felét felforrósítottam és elősütöttem benne a húst.
A hagymákat meghámoztam, cikkekre vágtam,a fokhagymát szintén hámoztam és egészen apróra vagdaltam.
A répákat és a gombát meg pucoltam és feldaraboltam.
A vaj másik felén a zöldségeket pirítottam át. Lisztet hintettem rá, és azzal is pirítottma picit, kevergetve. Ekkor adtam hozzá a húst, a húsalaplevet, a bort, a babérleveleket, valamint ízlés szerint sót és őrölt borsot.
A lefedett edényt 160 fokos sütőbe toltam és bő 2 órán át főzve puha hús és egy finom, krémes, szaftos ételt kaptam. A sütés végeztével hozzákevertem a sűrített paradicsomot, a felaprított petrezselymet és még vissza tettem a tálat még egy 10-15 percre a sütőbe.