Hozzávalók:
4 tojás
2 evőkanál liszt
só
bors
szerecsendió
6-8 fej csiperke
2 szál újhagyma
2 sárgarépa
két kis maréknyi zöldborsó (konzerv)
10 dkg brokkoli
10 dkg karfiol
Recept:
A mai nap az egészség jegyében telt….a tegnapi dorbézolás (Milka, m&m’s…ek, fehér kenyér, burgonyafánk, lustálkodás) után. Reggelire rossz müzli, gyümölcs, ebédre csirke és ez a felfújt, desszertnek kocogás. Ahh Biberach :)
Ha szeretném a zöldséget, azt mondanám, ez a felfújt remek!
De nem szeretem…mégis két szeletet is ettem belőle! Szóval, nem rossz!
Az elkészítése nem nagy kunszt. A gombát megpucoltam, az újhagymát felkarikáztam. Kevés olajon megdinszteltem. A répát hámozás után apró kockákra vágtam, a brokkolit és a karfiolt egész kis rózsákra szedtem (én mirelitet használtam, mert nem kell belőle sok), majd forrásban levő vízbe tettem 4 percre, utána jeges fürdőbe, majd lecsepegtettem.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá vertem. Ehhez óvatosan hozzáforgattam a sárgájákat, a fűszereket, a lisztet és a reszelt sajtot, majd az összes zöldséget. Kóstoljuk meg a nyers „cuccot” só tekintetében! Egy szögletes sütőformát béleltem sütőpapírral, beletöltöttem, és meleg 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt halványbarnára sütöttem.