Zöldségfelfújt recept

  • Zöldségfelfújt recept

Zöldségfelfújt recept  

Hozzávalók:

4 tojás
2 evőkanál liszt

bors
szerecsendió
6-8 fej csiperke
2 szál újhagyma
2 sárgarépa
két kis maréknyi zöldborsó (konzerv)
10 dkg brokkoli
10 dkg karfiol

Recept:

A mai nap az egészség jegyében telt….a tegnapi dorbézolás (Milka, m&m’s…ek, fehér kenyér, burgonyafánk, lustálkodás) után. Reggelire rossz müzli, gyümölcs, ebédre csirke és ez a felfújt, desszertnek kocogás. Ahh Biberach :)

Ha szeretném a zöldséget, azt mondanám, ez a felfújt remek!

De nem szeretem…mégis két szeletet is ettem belőle! Szóval, nem rossz!

Az elkészítése nem nagy kunszt. A gombát megpucoltam, az újhagymát felkarikáztam. Kevés olajon megdinszteltem. A répát hámozás után apró kockákra vágtam, a brokkolit és a karfiolt egész kis rózsákra szedtem (én mirelitet használtam, mert nem kell belőle sok), majd forrásban levő vízbe tettem 4 percre, utána jeges fürdőbe, majd lecsepegtettem.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá vertem. Ehhez óvatosan hozzáforgattam a  sárgájákat, a fűszereket, a lisztet és a reszelt sajtot, majd az összes zöldséget. Kóstoljuk meg a nyers „cuccot” só tekintetében! Egy szögletes sütőformát béleltem sütőpapírral, beletöltöttem, és meleg 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt halványbarnára sütöttem.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*