Lunter sült hagymás vegán tofukrém szendvicshez recept

  • Lunter sült hagymás vegán tofukrém szendvicshez recept
  • Lunter sült hagymás vegán tofukrém szendvicshez recept

Lunter sült hagymás vegán tofukrém szendvicshez recept  Lunter sült hagymás vegán tofukrém szendvicshez recept  

Hozzávalók:

150 g natúr tofu
145 g víz
30 g repce v. napraforgó olaj
45 g sülthagyma
32 g sörélesztőpehely
22 g burgonyakeményítő
10 g szójaszósz
2 g só
2 g almaecet

Recept:

Egy vegán Facebook csoportban találtam ezt az isteni szendvicskrém receptet. Nagyon finom hagymás egy picit talán májkrémre emlékeztető íze van.

Aki szereti a Lunter márkájú kész sülthagymás krémet, annak telitalálat!

  1. A tofut csepegtessük le préselni nem szükséges. Az összes többi hozzávalóval turmixoljuk sima krémmé. Van, aki nagy teljesítményi turmix gépet használ, sajnos nekem ilyen nincs, így simán botmixerrel pürésítettem.
  2. Legyen sűrű és krémes, teljesen homogén, de önthető konzisztenciájú. Ha ehhez szükségeltetik még víz, nyugodtan tegyünk hozzá keveset.
  3. Egy lábasban a közepesnél kissé nagyobb hőfokon folyamatosan keverve elkezdjük melegíteni. Azért szükséges hőkezelni, mert keményítőt tettünk a krémbe, ettől lesz majd sűrű és kenhető állagú.
  4. Folyamatosan keverjük, és szedjük le a lábas oldaláról is az odaragadt krémet. Ne engedjük, hogy oda kapjon az alja, inkább vegyük kisebb lángra.
  5. Addig kell keverni, míg sima és fényes lesz, és hirtelen egy csomóba ugrik össze.
  6. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, és adagoljuk üvegedényekbe.
  7. Kihűlés után használhatjuk is.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*