Hozzávalók:
150 g natúr tofu
145 g víz
30 g repce v. napraforgó olaj
45 g sülthagyma
32 g sörélesztőpehely
22 g burgonyakeményítő
10 g szójaszósz
2 g só
2 g almaecet
Recept:
Egy vegán Facebook csoportban találtam ezt az isteni szendvicskrém receptet. Nagyon finom hagymás egy picit talán májkrémre emlékeztető íze van.
Aki szereti a Lunter márkájú kész sülthagymás krémet, annak telitalálat!
- A tofut csepegtessük le préselni nem szükséges. Az összes többi hozzávalóval turmixoljuk sima krémmé. Van, aki nagy teljesítményi turmix gépet használ, sajnos nekem ilyen nincs, így simán botmixerrel pürésítettem.
- Legyen sűrű és krémes, teljesen homogén, de önthető konzisztenciájú. Ha ehhez szükségeltetik még víz, nyugodtan tegyünk hozzá keveset.
- Egy lábasban a közepesnél kissé nagyobb hőfokon folyamatosan keverve elkezdjük melegíteni. Azért szükséges hőkezelni, mert keményítőt tettünk a krémbe, ettől lesz majd sűrű és kenhető állagú.
- Folyamatosan keverjük, és szedjük le a lábas oldaláról is az odaragadt krémet. Ne engedjük, hogy oda kapjon az alja, inkább vegyük kisebb lángra.
- Addig kell keverni, míg sima és fényes lesz, és hirtelen egy csomóba ugrik össze.
- Ekkor vegyük le a tűzhelyről, és adagoljuk üvegedényekbe.
- Kihűlés után használhatjuk is.