Hozzávalók:
1 vörösbabkonzerv, lecsöpögtetve és megmosva (kb. 220 g)
3 púpozott ek kakaópor
3 púpozott ek zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
100 ml méz vagy juharszirup
1 banán
2 tojás
csipet só
őrölt vanília
2 ek olvadt kókuszzsír
Recept:
Meglepődtem, mennyire nem érződött a bab ezen a süteményen. természetesen kislányomnak sem árultam el, miből készült, hogy boldogan benyomott egy szeletet.
Nagyon kell vigyázni, nehogy túlsüssük, mert akkor száraz lesz.
Előmelegítettem a sütőt 180 °-ra, majd kibéleltem egy edényt sütőpapírral. Eredetileg 20×20 cm-es sütőformát ír a recept, de én hosszúkás kenyérformában sütöttem.
Turmixgépbe pakoltam alulra babot, rá a tojást és az olvasztott kókuszzsírt, a juharszirupot, és összeturmixoltam. Ezután a száraz hozzávalókkal is elegyítettem.
A juharszirup helyett használhatunk egyéb édesítőszert is.
A masszát a sütőedénybe simítottam, tetejét csokival megszórtam, majd kb. 15-20 perc alatt annyira sütöttem meg, hogy éppen megszilárduljon.
Kihűlés után szeleteltem.