Hozzávalók:
35 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró
25 dkg hideg vaj
12 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
A csokoládémázhoz
30-40 dkg étcsokoládé
Recept:
Hálás vagyok ezért a neten talált receptért. Ha az ember nem bénázza el a csoki temperálását, jobb, mint a bolti. Így is, csak csúnyább.
Valamiért mindig elrontom, pedig nem voltam rest előkapni a márványtáblát, amivel Jani lepett meg egy születésnapomra.
A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, azután legalább félórát hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Perecszaggatóval pereceket szaggatunk belőle, amiket aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk és 200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne kapjon színt!
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd temperáljuk.
Belemártogatjuk a pereceket, majd sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.