Hozzávalók:
4 főre:
4 szelet bacon
3 dkg vaj
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kis paradicsompüré konzerv
1 nagyobb egész paradicsom konzerv
1 leveskocka
2 dl tejszín
oregano, bazsalikom
tálaláshoz:
rezselt sajt
bacon
Recept:
Mennyei melengető, sós, fűszeres ízvilágú leves.
Elkészítéséhez a vajon megpirítom az apróra vagdalt bacont.
Ha elegendő pörzsanyag keletkezett, rádobom a pucolt, apróra vagdalt hagymát és fokhagymát, majd lassú lángon üvegesre párolom.
Hozzáadom a reszelt répát, a paradicsompürét, a paradicsomkonzervet, egy húsleveskockát, bazsalikomot, oreganot ízlés szerint, egy liter vizet, és összefőzöm, míg a répareszelék kellően megpuhul.
Botmixerrel pürésítem, és tejszínnel gazdagítom, majd egyet forralok rajta.
Sült baconnel és reszelt sajttal kínálom.