Hozzávalók:
2-3 főre:
9 lasagnelap
200 g tejszínes krémsajt
fokhagyma ízlé szerint
2 evőkanál vaj
30 dkg bébispenót
20 dkg reszelt sajt
besamel:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej
só
bors
szerecsendió
Recept:
Kis koromtól kezdve utálom a spenótot (is). Ahogy szinte minden főzeléknövényt sajnos. Úgy látszik az én szám édességevésre termett :D
Viccet félretéve: persze, változik az ember ízlése időről-időre, már nem tolom el undorral a mustárt, a hagymát, vagy a zsíroskenyeret, de pont a minap döbbentem rá, hogy a rakott krumpliban megbújó kolbászkarikák sem az ördögtől valóak :)
Ez a lasagne pedig spenótos mivolta ellenére ízlett!
A krémes részét a besamellel kevert krémsajt adja. Ehhez a tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Ebbe keverjük bele a krémsajtot.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd a felolvasztott vajon megfuttatjuk, míg összeesik. Zúzott fokhagymával (én három gerezdet tettem bele) és sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a krémsajtos mártáshoz.
Egy megfelelő méretű sütőedény aljára kanalazunk mártást, majd ráfektetünk három lasagnelapot, hogy a mártást tejesen befedje. Erre mártás, és reszelt sajt kerül, majd megint tészta, mártás, sajt, és újabb tészta, mártás, sajt.
Alufóliával gyengéden letakarva bő fél óra-40 percig sütjük 190 fokon, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.