Házi leveles tészta recept

  • Házi leveles tészta recept

Házi leveles tészta recept  

Hozzávalók:

25 dkg nagyon hideg vaj
25 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1,25 dl jéghideg víz

Recept:

Ez a házi leveles tészta tökéletes alap sokféle finomsághoz. Könnyen elkészíthető, ha betartjuk a hideg vaj és jéghideg víz szabályát, és a végeredmény igazán elkápráztató!

Legyen szó sós vagy édes finomságokról, ezzel a tésztával mindig sikert arathatsz.

  1. A vajat szeleteld 3-5 mm vastagra, és forgasd bele a sóval elkevert lisztbe.
  2. Egy fakanállal keverd össze, majd öntsd rá a jéghideg(!) vizet, és dolgozd össze egy gombóccá. Ha kézzel segítesz, csak 5-10 másodpercig gyúrd, hogy a vajdarabok benne maradhassanak.
  3. Lisztezd be a tésztát, csomagold fóliába vagy sütőpapírba, és tedd hűtőbe 20 percre.
  4. Lisztezd ki a munkafelületet, és nyújtsd téglalap alakúra (kb. 1,5-2 cm vastagra).
  5. Hajtsd be a rövidebb oldal egyharmadát középre, majd a másik harmadot rá.
  6. Fordítsd el 90 fokkal, lisztezd, nyújtsd és hajtsd még kétszer.
  7. Tedd fagyasztóba 15-20 percre.
  8. Ha extra leveles tésztát szeretnél, ismételd meg a hajtogatást és pihentetést még háromszor.
  9. Nyújtsd kb. 1 cm vastagra, és süsd 190 °C-on alsó-felső sütéssel.

Sajtos rudakhoz kend meg vajjal, szórd meg reszelt sajttal és sóval, majd süsd készre.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*