Hozzávalók:
4 főre:
40-60 dkg farfalle
só
bors
20 dkg camambert
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
egy póréhagyma
két gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
30-40 dkg csiperke
15 dkg vaj
reszelt sajt a tálaláshoz
Recept:
A street kitchen adását nézve kaptam kedvet ehhez a tésztához. Kicsit módosítottam rajta, mert sajnos nem kaptam meg minden hozzávalót a boltban.
A vajon megdinszteltem a karikára vágott póréhagymát. Rádobtam az apróra vagdalt fokhagymát, a szintén felaprított petrezselymet, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a kis kockákra vagdalt camambert sajtot. Felöntöttem kevés fehérborral, és kevergetve főztem, míg a sajt felolvadt. Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt és összeforraltam.
A gombát meghámoztam, vékony szeletkre vagdaltam és kevés vajon serpenyőben megpirítottam.
A tésztát lobogó sós vízben kifőztem, melegen összekevertem a mártással és a tetejére halmoztam reszelt sajtot, és a gombát.