Hozzávalók:
2-1-2 főre:
1 fej karfiol, vagy fagyasztott karfiol – kb fél kiló
2 tojás
1,5 bögre reszelt sajt
1 nagyobb paradicsomsűrítmény
fokhagyma
oregano
bazsalikom
10-15 dkg sonka
néhány gomba
kukorica
reszelt sajt a tetejére
Recept:
A pizza diétás alternatívája. Még a karfiolundoritiszben szenvedő férjem is megette, és – lehet ugyan, hogy udvariasságból- de még dicsérte is!
Tulajdonképpen a pizzatésztát helyettesítjük a karfiollal. Ehhez a zöldséget rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk, majd mikróba tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Sózzuk, majd tiszta konyharuhába öntjük és kinyomkodjuk belőle a levet.
Ezután összekeverjük a két tojással és a reszelt sajttal.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje kivesszük és elkészítjük a feltétet.
A paradicsomkonzervet ízesítjük fokhagymával és a fűszerekkel ízlés szerint, majd a karfiolalapra kenjük. Tetejét megrakjuk sonkadarabokkal, kukoricával, szeletelt gombával és végül a reszelt sajttal.
Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.