Hozzávalók:
75 dkg túró
5 tojás
eritrit ízlés szerint vagy 10 dkg cukor
7,5 dkg búzadara
2 dl tejföl
5 dkg vaj, megolvasztva
1 teáskanál só
1 citrom reszelt héja
Kandírozott ez-az
10 dkg mazsola
Recept:
Vadul diétázom a karácsonyi ereszdelahajam után. Alig eszem. Csak csokit, mert valamit azért kell enni :)
Csak viccelek, igyekszem mértéket tartani. Mint például ezzel a túrókenyérrel, amit eritrittel készítettem!
A hozzávalókat – a mazsola és a kandírozott citromhéj kivételével – csak úgy lazán összekevertem….amikor észrevettem, hogy a túró nagyon rögös. Ezért megdolgoztam botmixerrel.
Legközelebb áttöröm előtte. Ti is tegyetek így. Utána beletettem a mazsolát és a kandírozottat is.
Kóstolgatással lőttem be az eritrit mennyiségét.
Vajazott-búzadarával szórt vagy sütőpapírral bélelt, hosszúkás, 25 cm-es formában sütöttem előmelegített 180 fokos sütőben 60-70 percig.
Isteni!!!