Hozzávalók:
A világos kekszhez:
8 dkg porcukor
13 dkg puha vaj
2 tojássárgája
22 dkg finomliszt
1 zacskó vaníliás cukor
kakaós kekszhez:
8 dkg porcukor
13 dkg puha vaj
2 tojássárgája
18 dkg finomliszt
3 dkg kakaópor
1 zacskó vaníliás cukor
Töltelék:
15 dkg vaj
2 csapott evőkanál holland kakaópor
3-4 evőkanál nutella
rum vagy rumaroma ízlés szerint
porcukor ízlés szerint
Recept:
Nem egészen olyan, mint a bolti, de nagyon finom kis keksz!
A kekszek hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Nekem ilyenkor segítségemre van a késes aprítógép. Abban összeállítom morzsásra a masszát, így kézzel már csak keveset kell dolgozni, nem áll fent a túlgyúrás veszélye, amitól a kesz „szalonnás” lesz.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk a világos tésztát kb. 4 mm vastagságúra.
Szaggassunk a tésztából nagyjából 6-7 centis korongokat, majd nyomdázzunk bele sütipecséttel, ha van otthon.
Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztassuk őket, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütés programra, 10 legfeljebb tizenkét percre.
Nyersnek, puhának tűnnek, de nem azok, nem szabad tovább sütni őket, különben kemények lesznek és meg is barnulnak!
A krémhez keverjük ki habosra a hozzávalókat, majd tegyük egy fél órácskára hűtőbe. A kihűlt kekszeket tölsük össze a krémmel. Hűtőben érleljük, amíg a krém visszakeményedik.