Hozzávalók:
275 ml víz
500 g finomliszt
25 g élesztő
15 g méz
25 ml olívaolaj
10 g só
tetejére:
1 tojás
reszelt parmezán
Recept:
Képzeld el, hogy frissen sült péksütemény illata tölti be a konyhát, miközben puha tészta formálódik az ujjaid között.
Egy jó szendvics mindenkit elvarázsol, és ez a recept nemcsak a szakácsnak, hanem az egész családnak örömet fog szerezni!
Formázása végtelenül egyszerű, de annál mutatósabb, és a tetején a ropogós sajt nem csak esztétikai élményt nyújt, de nagyon finom is!
https://youtube.com/shorts/riqbjgkI9Wo
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit egy tálban vagy kenyérsütő gépben alaposan kidagasztjuk, vigyázva, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval, mert a só gonoszul öli az élesztőgombákat
- Meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő.
- Ha megkelt, olajozott munkafelületen három egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük, és konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük.
- Nyújtófával kb. 30-35 cm átmérőjű kör formára nyújtjuk, majd négyfelé osztjuk, így négy csinos háromszöget kapunk.
- Ezeket sütőpapírral bélelt vagy szilikonlapos tepsire sorakoztatjuk és 30 percet kelni hagyjuk.
- Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.