Parmezános háromszög szendvicszsemle recept

  • Parmezános háromszög szendvicszsemle recept
  • Parmezános háromszög szendvicszsemle recept

Parmezános háromszög szendvicszsemle recept  Parmezános háromszög szendvicszsemle recept  

Hozzávalók:

275 ml víz
500 g finomliszt
25 g élesztő
15 g méz
25 ml olívaolaj
10 g só

tetejére:
1 tojás
reszelt parmezán

Recept:

Képzeld el, hogy frissen sült péksütemény illata tölti be a konyhát, miközben puha tészta formálódik az ujjaid között.

Egy jó szendvics mindenkit elvarázsol, és ez a recept nemcsak a szakácsnak, hanem az egész családnak örömet fog szerezni!

Formázása végtelenül egyszerű, de annál mutatósabb, és a tetején a ropogós sajt nem csak esztétikai élményt nyújt, de nagyon finom is!

https://youtube.com/shorts/riqbjgkI9Wo

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban vagy kenyérsütő gépben alaposan kidagasztjuk, vigyázva, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval, mert a só gonoszul öli az élesztőgombákat
  2. Meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő.
  3. Ha megkelt, olajozott munkafelületen három egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük, és konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük.
  4. Nyújtófával kb. 30-35 cm átmérőjű kör formára nyújtjuk, majd négyfelé osztjuk, így négy csinos háromszöget kapunk.
  5. Ezeket sütőpapírral bélelt vagy szilikonlapos tepsire sorakoztatjuk és 30 percet kelni hagyjuk.
  6. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*