Fonott szezámos/mákos péksütemények recept

  • Fonott szezámos/mákos péksütemények recept
  • Fonott szezámos/mákos péksütemények recept

Fonott szezámos/mákos péksütemények recept  Fonott szezámos/mákos péksütemények recept  

Hozzávalók:

450 g finomliszt
8 g só
25 g élesztő
15 g méz
75 g joghurt
45 ml olaj
190 ml víz

forgatáshoz:
25 g méz
50 g víz
fekete/normál szezámmag
mák

Recept:

Ez egy nagyon finom, mutatós, puha péksütemény. A tésztája mennyeien foszlós, és másnap is finom volt!

  1. A tésztához keverjük el a lisztben a sót.
  2. Morzsoljuk bele az élesztőt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dagasszuk ki alaposan.
  3. Letakarva kelesszük kb. háromnegyed-, akár egy órán át.
  4. Olajozott munkapulton „gombócoljuk” ki kb. 85 g-os golyókká.
  5. Pihentessük 10 percet, majd sodorjuk őket 40-50 cm-es rudakká.
  6. A mellékelt videó szerint formázzuk meg: hajtsuk ketté, és csavarjuk össze a szárakat.
  7. A kész „műveketmártsuk a mézzel elkevert vízbe, majd forgassuk tetszőlegesen szezámmagba vagy mákba.
  8. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztassuk őket tisztes távolságra egymástól, és kelesszük langyos helyen még fél órát.
  9. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig, míg szép színt kapnak.
  10. Rácsra téve hűtsük ki őket, hogy a lecsapódó pára alulról ne nedvesítse be a péksüteményeket.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*