Gorgonzolás töltött sertésszűz recept

  • Gorgonzolás töltött sertésszűz recept

Gorgonzolás töltött sertésszűz recept  

Hozzávalók:

1 szép sertésszűz
olaj
15 dkg gorgonzola
20 dkg sonka
15 dkg bébispenót
fokhagyma
1 zsemle
tej
szerecsendió

bors

Recept:

Szeretek főzőműsorokat nézni, met gyakran onnan kívánok meg valamit, és az is előfordul, hogy pont zöldséges fogást. Mint most….spenóttal. És bevált!!

Ez a töltöttt szűz druszámtól, Mautner Zsófi konyhájából jött, az ízes életben főzte a minap.

A húst éles késsel a kétharmadáig bevágjuk, és a belsejét óvatosan továbbvagdosva kinyitjuk, szétterítjük szinte egy téglalappá. Kissé klopfolhatjuk is, hogy egyenletes legyen a hús vastagsága. Sózzuk, borsozzuk és a sonkával beterítjük.Erre kerül a töltelék.

Ehhez a spenótot többször átmossuk, és a szárait levagdaljuk.
Forró serpenyőbe olajat öntünk, rászórjuk a spenótot, ami gyorsan összeesik. Sózzuk, borsozzuk, egy nyomott gerezd fokhagymával és szerecsendióval ízesítjük.

A zsemlét összetépkedjük apróra, és kevés langyos tejbe áztatjuk. Amikor megszívta magát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a megfonnyadt spenótot és a sajtot. Jól összedolgozzuk. Ha szükségesnek ítéljük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezhetjük.

A sonkaszeletekre halmozzuk a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Fogpiszkálókkal vagy hústűvel rögzítjük, és össze is kötözhetjük, Nekem nem volt rá szükségem.
Kívülről is besózzuk, megborsozzuk.

Forró, olajos serpenyőben rövid idő alatt körbepirítjuk a tekercset. Enyhén olajozott tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Felszeletelés előtt pihentessük, így sokkal szaftosabb marad, és könnyebben  szeletelhető.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*